Αρκετά κενά εκπαιδευτικών στην Επαρχία Λαγκαδά

Αρκετά κενά εκπαιδευτικών στην Επαρχία Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 6604/24.11.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε πολλά σχολικά συγκροτήματα παρατηρούνται αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς. Η αναλγησία και η αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λαγκαδά, η οποία έχει πλήθος μαθητών, οι εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες και παρόλο αυτά το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύει επιδεικτικά. Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι τεράστια. Σε πέντε νηπιαγωγεία της επαρχίας Λαγκαδά (Σοχός, Νέα Μάδυτος, Προφήτης, Νέα Απολλωνία, Κρυονέρι) δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα στον απογευματινό κύκλο, ενώ οι μαθητές του νηπιαγωγείου στον Ξηροπόταμο περιμένουν ακόμη νηπιαγωγό.

Η δημόσια και δωρεάν παιδεία που επαγγέλεται το αρμόδιο Υπουργείο δεν επιτυγχάνεται και δεν βελτιώνεται με τα κενά σε εκπαιδευτικούς και με τις αμέτρητες χαμένες ώρες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα έχει αποτύχει παταγωδώς και τα θύματα σε αυτή την ιστορία είναι μόνο οι μαθητές. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών και στην αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται, επιτέλους, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών που παρατηρούνται στην Επαρχία Λαγκαδά, δυο μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Απάντηση Υπουργείου